ESIMENE KONSULTATSIOON
TASUTA!
Enesekontrolliplaan on vajalik lähtudes seadusest tulenevast kohustusest (HACCP põhist enesekontrollisüsteemi nõuab seadusandlus ning enesekontrolliplaani ja -süsteemi toimimist hindab regulaarselt järelevalveasutus).
Toimiv enesekontrollisüsteem on vajalik ka tarbija tervisest ja ettevõtte heast mainest lähtuvalt. Samuti annab see eeldused suuremaks majanduslikuks kasuks, sest protsesside kontrollimine ja ohtude ohjamine vähendab tekkivaid kulusid. Kvaliteedi tagamist nõuavad ka koostööpartnerid.
Ettevõtte kirjeldus selle asukoha ja infrastruktuuri alusel.
Ruumide plaan aitab visuaalselt määrata liikumisteid selliselt, et ristsaastumise oht oleks kasutatavate seadmete paigutuse, puhastamise ja nende protsesside järjestamise abil võimalikult minimeeritud.
Tehnoloogilistel skeemidel kirjeldatakse kõiki toiminguid alates tooraine vastuvõtust ja lõpetades tarbijale (teisele käitlejale) üleandmisega.
Ohutu toidu valmistamise aluseks on ohutu tooraine. Tooraine hankimisel tuleb arvestada eelkõige seda, et toit ostetakse usaldusväärselt tarnijalt
Toidu säilitamisel tuleb lähtuda toidule tootja, töötleja või pakendaja poolt määratud säilitamistingimustest.
Sisaldab kahjuritõrjeplaani ja jäätmekäitlusplaani.
Toiduga kokku puutuvatel töötajatel tuleb läbida toiduhügieenikoolitus, peab olema kehtiv tervisetõend ja tutvustatud enesekontrolliplaaniga seotud tegevusi.
Toidukäitlemisettevõtted peavad olema toidu valmistamiseks, käte ja inventari pesuks varustatud piisava hulga joogivee nõuetele vastava veega. Informatsioon selle kohta kuidas on lahendatud kanalisatsioon.
Ohutu toidu käitlemise eelduseks on see, et kaebuste või toidutekkeliste haiguste kahtluse korral oleks ettevõttes süsteemid info kogumiseks, analüüsimiseks ja edastamiseks.
ESIMENE KONSULTATSIOON
TASUTA!
Konsultatsioon e-posti ja telefoni teel
80 € / tund
Enesekontrolliplaan
alates 1200